Log in

Presentació Estudi: Identificació tipologies edificatòries i les solucions energètiques de les comarques gironines

Presentació i Explicació de l'Estudi: Identificació de les tipologies edificatòries i de les solucions energètiques de les comarques gironines

Aquest estudi està promogut conjuntament per la Diputació de Girona i l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRe) i ha estat desenvolupat per la cooperativa Cíclica [space · community · ecology].

La finalitat de l’estudi és, per una part, poder donar una visió de l’estat energètic d’una part molt representativa del parc edificat de la demarcació de Girona i per altra, explicar i quantificar quines intervencions poden ajudar a mllorar el seu comportament.

L'estudi pot ser una eina molt útil tant per a tècnics, persones al servei de l'administració pública, professionals com per a la ciutadania en general.

En primer lloc, a l’estudi s’analitza el parc residencial de les comarques de Girona per tal d’identificar dues de les tipologies edificatòries més representatives: els habitatges unifamiliars anteriors a 1940 (masies i cases rurals) i els blocs plurifamiliars d’entorn als any 60’ i 70’.

Després, d’aquestes dues tipologies, s’analitza el comportament energètic i es valoren les possibles actuacions de millora encaminades a aconseguir els objectius de descarbonització. Les actuacions de millora es basen en intervencions passives (millora aïllament tèrmic en pell d’edifici, canvi tancaments, etc.) així com actives (millora dels sistemes energètics).

A més, es determina l’impacte de millora a nivell energètic que aquestes actuacions tindrien i s’acompanya del cost econòmic que pot tenir cada intervenció.

Finalment, l’estudi tanca amb conclusions, on es parla de les barreres i oportunitats a l’hora de dur a terme aquestes intervencions.

En aquesta jornada del dia 15 de febrer es presentarà l'estudi de la mà de Joaquim Arcas Abella, doctor arquitecte, soci fundador i director executiu de la cooperativa Cíclica [space · community · ecology] i redactor del mateix estudi. A les 18h a l'aula Magna de la Casa de la Cultura, Pl. de l'Hospital, 6 de Girona.   Cliqueu aquí per veure el programa i confirmar assistència

Donat que l’estudi pretén ser una eina per tal que els professionals puguin assessorar a l’usuari, s’ha previst també una segona jornada, programada per al dia 16 de febrer a les 12h matí, que tindrà un format online. En aquest cas, s’explicarà l’ús i utilitat de l’estudi a perfils tècnics i professionals, amb especial atenció a aquells que es troben al servei de l’Administració pública.

Cliqueu aquí per la inscripció a la jornada tècnica online

01/02/2022