Log in

Ajuts a la rehabilitació

07/06/2022

En aquest apartat del web volem oferir-vos informació sobre les diverses accions vigents per part de les administracions públiques per tal d'accedir a ajuts per al foment de la rehabilitació i manteniment del parc immobiliari. Us recordem que per a qualsevol consulta relacionada amb aquests aspectes us podeu adreçar al servei de consulta gratuïta que ofereix el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona.

- Ajuts a la rehabilitació publicat a Gencat Habitatge. 

- Resum de la situació dels ajuts i incentius a la Transició Energètica i tramitació (ICAEN)


> Rehabilitació d'edificis d'habitatges

Molts ajuntaments convoquen anualment subvencions a fons perdut per la rehabilitació o manteniment del edificis d'habitatges o condicions d'habitabiitat, accessibilitat i eficiècia energètica, pel que us recomanem fer la consulta al vostre municipi.

> Rehabilitació d'habitatges

> Millora de les condicions d'accessibilitat i instal·lació d'ascensors

> Millora de l'eficiència energètica dels edificis

> Préstec ECO Rehabilita (Gencat)

Les ajudes Next Generation EU representen una gran oportunitat per a cituadans i tècnics. És per això que des de la Caixa d'Enginyers s'ha signat un conveni amb diferent entitats, per la qual es comprometen a col·laborar en la concessió de finançament per a particulars, professionals i empreses per a la rehabilitació d'habiatges, edificis i barris, en matèria de millora de l'eficiència energètica.

Per més informació seguiu els següents enllaços:

- Rehabilitació d'habitatges.

- Rehabilitació d'edificis i barris.

> Deduccions per obres de millora de l'eficiència energètica dels habitatges

>Programa de rehabilitació d'edificacions residencials buides

Aquest programa té per objecte regular la concessió de subvencions de rehabilitació d'edificacions residencials buides, de titularitat pública o privada, per fomentar el repoblament en entorns rurals i de muntanya de Catalunya, per tal d'atreure i fixar població en aquests entorns mitjançant actuacions destinades a revertir el procés de despoblament que afecta el territori, donant resposta a la demanda d'habitatge assequible als nuclis de població més petits, contribuint així a evitar la pèrdua de població al món rural i de muntanya, i a incentivar la realització de projectes i actuacions singulars que estimulin i reforcin l'accés a l'habitatge en les diferents modalitats de tinença.

Resolució DSO/1803/2022, de 8 de juny.
Enllaç tràmit Gencat.cat

>Programa d'incentius per a instal·lacions d'energia renovables tèrmiques en diferents sectors de l'economia

Ajuts per a l’execució dels programes d’incentius per a la implantació d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en diferents sectors de l’economia, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Resolució ACC/2416/2022, de 25 de juiol.
Enllaç tràmit Gencat.cat