Log in

Guia per a la selecció de materials sostenible

El sector de la construcció és uns dels sectors amb més impacte sobre el medi ambient, tant pel consum de recursos (materials, energia) com per la generació de residus, que està al voltant d'un terç de tots els residus. Així mateix, l'impacte ambiental es produeix en totes les fases del cicle de vida, com la fabricació de productes de construcció, la mateixa construcció de l'edificació i la gestió de residus de la construcció.

Enfront d'aquestes demolidores dades ambientals, el sector disposa d'un potencial de millora ambiental important. L'ús eficient dels recursos, ve determinat en gran manera per les decisions sobre el disseny i l'elecció dels materials de construcció. Des de l'INTROMAC, com a centre tecnològic d'excel·lència que fomenta la transferència del coneixement avançat al teixit empresarial i a la societat extremenya, s'ha desenvolupat la “Guia per a la selecció de materials de construcció sostenibles”. Aquesta Guia presenta, d'una manera simple i clara, les bondats i impactes ambientals dels materials de construcció més utilitzats habitualment.

L'objectiu d'aquesta guia, és presentar als diferents agents implicats en el procés de disseny, construcció i manteniment (promotors, enginyers, arquitectes, constructors, subministradors de materials, etc.) una sèrie de recomanacions, de caràcter merament informatiu, quant a materials de construcció i sistemes de construcció es refereix, que suposi un canvi de paradigma en la selecció de materials que s'incorporen en les construccions. En definitiva, fer costat als agents implicats en la presa de decisió quant a materials i solucions constructives es refereix, amb la fi última d'acréixer la seva capacitat innovadora a través de l'eficiència dels recursos i una construcció ambientalment sostenible.

Podeu descarregar-vos la guia en el següent enllaç.

28/08/2023