Log in

Noticies

Postgrau en Accessibilitat, online 7ª edició

La Universitat Internacional de Catalunya ofereix el "Postgrado en Accesibilidad y Diseño para Todos" de forma online en temps real a través de streaming.

Podeu consultar tota la informació al fulletó adjunt i podeu obtenir més informació i la inscripció a Ruth Regalón (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) tel: 932 541 800

picto pdf Fulletó informatiu

Sabies que tenim una base de dades digital de preus de construcció de Girona ?

Consisteix en els preus de les partides d’obra de la construcció més habituals, estructurats en Preus d’Edificació, preus d’Urbanització, partides compostes d’edificació, i preus de Seguretat i Salut.

Aquesta base de dades té el seu origen en el Butlletí de Costos que el Col·legi va publicar a l’any 1990 en un llibre en dos volums, el qual va ser actualitzat en l’any 1991. Posteriorment es va publicar en suport informàtic la Base de Dades de la Construcció de Girona a l’any 1999, la qual s’ha anat actualitzant des de llavors. L'última actualització es de l’1 de gener de 2017.

La podeu sol·licitar a qualsevol de les oficines col·legials a les visadores, les quals us enviaran un correu electrònic amb les indicacions per poder-la descarregar .

El preu és de: 30 € + IVA per a les persones col·legiades al Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona i de 75 € + IVA per a les persones col·legiades a altres col·legis i altres persones o empreses.

GRETA, la UEC i l'Escola Sert del COAC organitzen dos cursos a Ripoll

GRETA juntament amb la Unió d’Empresaris de la Construcció de Girona (UEC) i l’Escola Sert del COAC Garrotxa-Ripollès han organitzat a Ripoll dos mòduls del Curs de Mestratge en Construcció Tradicional.

Per aquesta tardor tenim el Mòdul 3 – La ceràmica i la terra i el Mòdul 4 – La fusta i condicionament tèrmic. A continuació us adjuntem el programa dels cursos que s’està acabant de tancar, per tant, podria haver-hi alguna petita variació.


Hi ha un màxim de 20 places per mòdul que s’ompliran per ordre d’inscripció, gratuïtes per a tota mena de treballadors, constructors i tècnics!

Per inscriure’s cal enviar un mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb la documentació següent:

- Fotocòpia del DNI
- Darrera nòmina o quota d’autònom

picto pdf Programa mòdul 3- La ceràmica i la terra         picto pdf Programa mòdul 4 - La fusta i condicionament tèrmic

Campanya pel foment de les ITE's

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, ens informa que ja s'està enviant la primera tramesa massiva de cartes d’AVÍS, que acabarà abans de final d'any.

"La campanya de foment té per objectiu, en aquest primer moment, requerir a tots els edificis anteriors a 1960 que ja havien d’haver efectuat ITE abans de 31 desembre del 2015.  La distribució d’aquests edificis s’ha fet en 10 paquets (segons numero del 0 al 9 del setè dígit de la referència cadastral) que dona la següent distribució territorial:

La primera tramesa, de 4.383 cartes, serà la que iniciarem el proper dimarts, amb enviament de 500-1.000 cartes diàries, per tal de mesurar l’impacte. La nostra voluntat seria que abans de finalitzar l’any s’hagin  enviat totes les cartes, si be modularem el ritme en funció que puguem donar tots plegats el servei al ciutadà de forma correcta.

Abans de cada una de les 10 trameses efectuarem un creuament de dades per no enviar cartes a aquelles edificis que hagin presentat la ITE en el darrer moment. Aquesta data de creuament es la que surt a la carta , concretament a totes de la primera tramesa (1T) sortiran amb la referència C17_1T_11/05/2017. Tanmateix cada carta té la referència cadastral del seu edifici. Us adjuntem  el model de carta definitiu.

Creiem que es molt important que el ciutadà, que s’adreci a qualsevol dels punts d’informació que en la carta els indiquem, trobi la mateixa resposta. Es per això que us adjuntem el formulari de preguntes freqüents que disposarà el servei atenció telefònica 012, OLH, pagina web Agencia i els diferents serveis territorials".

picto pdf Model de carta      picto pdf Preguntes i respostes més freqüents

Proposta de documents reconeguts de certificació energètica

S'ha publicat al web del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital l'obertura del tràmit d'informació pública de 6 propostes de documents reconeguts per a la certificació energètica d'edificis. Els documents són:


• CYPETHERM HE PLUS
• EfinovaticHE
• Procediment detallat per al càlcul de les prestacions mitjanes estacionals de sistemes hídrics amb acumulació mitjançant bombes de calor de gas.
• Procediment simplificat per al càlcul de les prestacions mitjanes estacionals de bombes de calor de gas en expansió directa.
• Procediment simplificat per al càlcul de les prestacions mitjanes estacionals de sistemes hídrics amb acumulació mitjançant bombes de calor de gas
• Habilitació CE3X per Certificació Energètica d'Edificis de nova construcció

Fons FEDER per finançar renovació energètica d'edificis de l'Estat

El passat 29 de juliol es va publicar al BOE la Resolució de 25 d'abril de 2017 del Consell d'Administració de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDEA), per la qual s'estableixen les bases reguladores de convocatòria d'expressions d'interès per a la selecció i realització de projectes de renovació energètica d'edificis i infraestructures existents de l'Administració General de l'Estat a cofinançar amb fons FEDER.

Mitjançant aquestes Bases s'estableix la regulació del procediment per a la selecció de projectes que facilitin el pas a una economia baixa en carboni en l'àmbit dels edificis i infraestructures existents de l'Administració General de l'Estat, els seus organismes i entitats públiques que en depenen, sempre que no desenvolupin activitat comercial o mercantil, a cofinançar amb càrrec als fons FEDER inclosos en l'Eix 4 d'Economia Baixa en Carboni del Programa Operatiu Regional de Creixement Sostenible (POCS) per al període 2014-2020.

Les actuacions elegibles susceptibles de cofinançament consistiran en intervencions parcials o integrals de rehabilitació energètica en els edificis o infraestructures ressenyats.

D'acord amb la base sisena, es consideren costos elegibles a cofinançar aquells que siguin necessaris per aconseguir els objectius energètics de l'actuació, entre altres, els següents conceptes:

  • - Els honoraris professionals satisfets per l'elaboració, pel tècnic competent, del certificat d'eficiència energètica.
  • - Els honoraris satisfets per l'elaboració, per tècnic competent, de l'auditoria energètica.
  • - La redacció dels projectes tècnics i / o memòria tècnica, i
  • - Els sistemes de control i gestió energètica de l'edifici, les instal·lacions o les infraestructures.

Els terminis de presentació de sol·licituds i vigència del programa seran els establerts en la convocatòria que serà publicada en el «Butlletí Oficial de l'Estat» i en la Base de Dades Nacional de subvencions (BDNS).

Aquestes sol·licituds s'han d'efectuar i registrar de manera telemàtica a través de l'aplicació i formulari que estaran disponibles a l'adreça d'internet de l'IDAE (www.idae.es).

picto pdf Resolució de 25 d'abril de 2017

Un tast per la Barcelona Modernista - Gaudí - Domènech i Montaner

Hem organitzat una sortida per visitar dues de les obres modernistes mes emblemàtiques de Barcelona: La Basílica de la Sagrada Família i el Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau.

Farem dues sortides, el dijous 19  i el dissabte 28, ambdós d’octubre

Sortirem en autocar de Girona. Durada de tot el dia.

Si voleu venir-hi cal que ens ho confirmeu, pel correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o trucant a la Pilar al telèfon 972 493 037, fins el dia 30 d’agost, i a partir del dia 31 d’agost al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o trucant a la Dolors, a la Seu de La Punxa, al telèfon 972 211 854, extensió 3. Indicant quantes persones sereu i quantes voleu el menú Moritz.

Veieu el programa i Menú.          picto pdf PROGRAMA        picto pdf MENU

Horari oficines col.legials

Del 31 de juliol al 15 de setembre els horaris de les oficines col·legials seran els següents:

LLORET - obert només els dilluns de 10 a 14 i de 15 a 17 h.

PALAMÓS - obert només els dimarts de 10 a 14 i de 15 a 17 h.

FIGUERES - obert només els dimecres de 10 a 14 i de 15 a 17 h.

OLOT - obert només els dijous de 10 a 14 i de 15 a 17 h.

(EXCEPTE la setmana del 4 al 7 de setembre en que l'Oficina d'Olot obrirà el dimarts i l'oficina de Palamós obrirà el dijous)

GIRONA - del 7 al 25 d'agost TANCAT

CELRÀ - del 4 al 15 de setembre TANCAT