Log in

Trobada Gabinets Tècnis Construmat 2023

En aquesta ocasió s'ha celebrat la trobada anual de Gabinets Tècnics a la fira de Construmat. La jornada organitzada pel CGATE va tenir com a eix principal la industrialització del sector de l'edificació, la sostenibilitat i les noves tecnologies.

La jornada va estar dividida en dos blocs. La primera es va centrar a la categorització dels processos industrialitzats conduïts pel president de l'Associació Espanyola de Construcció Industrialitzada, Luís Fernandez on es va exposar la creació de la guia de la construcció industrialitzada.

CH

En concret es va explicar l'impacte de la industrialització desenvolupant el punt 7 de la guia, "La categorització dels Mètodes Moderns de Construcció (MMC)" pels tipus de processos productius de prefabricació, materials d'ús a l'obra i la innovació.

Categories MMC

Categoria 1: Sistemes estructurals primaris 3D.
Categoria 2: Sistemes estructurals primaris 2D.
Categoria 3: Prefabricació de components primaris estructurals.
Categoria 4: Components additius (estructurals i no estructurals).
Categoria 5: Prefabricació de components i subcomponents no estructurals.
Categoria 6: Productes substitutius tradicionals.
Categoria 7: Processos substitutius tradicionals.

La segona ponència, a càrrec de Licinio Alfaro, cap del Departament de Construcció Sostenible (ITeC), va tractar sobre la sostenibilitat en la construcció industrialitzada i va desenvolupar mitjançant un exemple de digitalització d'un edifici existent, la forma de dotar als models virtuals de capes d'informació que ens mostrin dades relacionades sobre el cicle de vida dels materials que formen part els edificis, així com analitzar la sostenibilitat per les actuacions de rehabilitació.

Model digitalitzat  Sessio 2

En el segon bloc es va centrar en les iniciatives dels Col·legis Oficials de l'Arquitectura Tècnica. El bloc va ser introduït pel director del Gabinet Tècnic del CGATE, Juan López Asiain Martínez i els ponents vant ser:

- Mario Sanz López, responsable Hub tecnològic d'aparelladors de Madrid, amb la presentació del curs d'especialista en Construcció Industrialitzada (CECI).

- Jordi Marrot i Ticó, director de l'àrea tècnica del CATEB, que va presentar les eines per a mesurar la sostenibilitat i la salut de l'edifici.

- Lidia García Maleno, Arquitecta Tècnica de l'Àrea Tècnica del Col·legi de Màlaga.

29/5/2023

-