Log in

Ajuda per habitatges buits en entorns rurals

El termini per presentar les sol·licituds per les ajudes a habitatges buits en entorns rurals i d'alta muntanya per fomentar el repoblament s'inicia el 18 d'octubre i finalitzarà el dia 2 de desembre de 2022.

Aquest programa té per objecte la concessió de subvencions de rehabilitació d'edificacions residencials buides, de titularitat pública o privada, per fomentar el repoblament en entorns rurals i de muntanya de Catalunya, per tal d'atreure i fixar població en aquests entorns mitjançant actuacions destinades a revertir el procés de despoblament que afecta el territori, donant resposta a la demanda d'habitatge assequible als nuclis de població més petits, contribuint així a evitar la pèrdua de població al món rural i de muntanya, i a incentivar la realització de projectes i actuacions singulars que estimulin i reforcin l'accés a l'habitatge en les diferents modalitats de tinença:

- Lloguer
- Compravenda
- Propietat temporal, segons allò previst a l'article 547.1 i següents del Codi Civil de Catalunya. En aquest cas la durada de la propietat temporal tindrà un mínim de 75 anys.
- Masoveria

Per accedir al programa cal que les edificacions residencials buides, públiques o privades, es trobin  situades en municipis de menys de 1.000 habitants a qualsevol punt de Catalunya o bé municipis de menys de 3.500 habitants en el cas de les següents comarques de muntanya: l'Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Val d’Aran. En total hi ha 515 municipis que es podrien acollir a aquesta convocatòria.

Resolució DSO/1803/2022, de 8 de juny.
Enllaç tràmit Gencat.cat

26/09/2022