Log in
 
 

Formació

El periode d'inscripcións és del 16 Gen 2020 13:00 al 13 febrer 2020 08:00
2020/20 - JORNADA TÈCNICA: CAS PRÀCTIC PASSIVHAUS EDIFICI C/NOU - Details
Afegir al calendari 2020-02-13 09:30:00 2020-02-13 13:30:00 Europe/Madrid 2020/20 - JORNADA TÈCNICA: CAS PRÀCTIC PASSIVHAUS EDIFICI C/NOU Presentació: Aquesta jornada es centra en l’anàlisi i estudi del primer edifici rehabilitat d’habitatge 17005 GIRONA false YYYY/MM/DD
Categoria Sessions Informatives
Lloc: Sala d'Actes de La Punxa , 17005 GIRONA

Adreça: C/ Santa Eugènia 19

Telèfon: 972 21 18 54

Data: 13 febrer 2020
Horari: 09:30 -  13:30
 
Descripció del curs:
Presentació: Aquesta jornada es centra en l’anàlisi i estudi del primer edifici rehabilitat d’habitatges amb la certificació PassivHaus EnerPhit de l’Estat, localitzat al C/ Nou de Girona.
Amb el sistema PassivHaus s’aconsegueix que un edifici sigui confortable, eficient i assequible, permetent estalvis energètics de calefacció i refrigeració de fins al 90% en comparació d’un edifici estàndard i 75% d’un edifici nou.
El sistema PassivHaus:
   - Fa una utilització o control eficient del sol, fonts i recuperació de calor i fred internes per tal d’aconseguir reduir l’ús dels sistemes de calefacció i refrigeració convencionals.
    - Proporciona un alt nivell de confort gràcies a la utilització de fusteries exteriors especials i a un envolvent de l’edifici consistent en una façana, forjat i coberta molt ben aïllat.
     - Utilitza un sistema de ventilació imperceptible que subministra aire fresc constant i ho combina amb una unitat de recuperació de calor altament eficient que permet que el calor pugui ser re-utilitzat.
Tot i així, per tal d’obtenir la certificació de PassivHaus, l’edifici s’ha de projectar i executar d’una forma no convencional i requereix de l’aplicació d’uns estàndards i requeriments específics.
En aquest sentit, tots els agents involucrats en l’obra (promotor, tècnics, industrials, usuaris, etc.) han d’entendre el sistema i ser conscients de que l’execució de l’edifici i el seu funcionament és diferent als altres.
La jornada s’organitza conjuntament amb l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE).
Objectius

 

L’acte començarà amb una explicació del que significa PassivHaus, com funciona i quins són els estàndards bàsics que un edifici ha de complir per tal d’aconseguir aquesta certificació.
Es parlarà del sistema, procés i solucions constructives concretes de l’edifici del C/ Nou, a càrrec dels tècnics del projecte.
Posteriorment, es realitzarà una taula rodona amb els agents involucrats en l’obra (promotor, tècnics, industrials, usuaris, etc.), on cadascú parlarà de la seva experiència amb l’edifici.
Finalment, es realitzarà una visita virtual de l'immoble.

Programa del curs:

 

1     Presentació de la Jornada
       - Representant del CAATEEG
       - Representant de l’ObRe

2     Introducció al PASSIVHAUS

3     Anàlisis de l’edifici al C/ Nou
       - Descripció dels sistemes i solucions emprades en aquest edifici.
       - Explicació del procés
       - A càrrec dels tècnics involucrats en l’obra

4     Taula rodona amb els agents involucrats en l’execució de l’edifici al c/ Nou

5     Visita virtual de  l’edifici del c/ Nou

Adreçat a: Aquesta jornada va dirigida a tots els professionals de l'edificació
Durada: 4 h
Data: 13 de febrer de 2020
Horari: De 9,30 h a 13,30 h
Limitat a: 90 assistents
Inscripció mínima 8 assistents